Noviteti
1

Citroen osvježio C4 Picasso i C4 Grand Picasso

Klix.ba
Druga generacija Citroëna C4 Picasso, lansirana 2013. godine, istinski je uspjeh uz više od 300.000 kupaca koje je osvojio izuzetan dizajn i udobnost. Obnovljeni i osvježeni C4 Picasso započinje novu etapu od jeseni 2016. i na našem tržištu.

Veću dinamičnost i izražajnost osvježeni C4 Picasso potvrđuje svojim novim prednjim krajem i ponudom dvobojnog krova, a veću mogućnost personalizacije izborom od četiri vrlo različita uređenja unutrašnjosti. Kako bi putovanje u novom C4 Picassu uvijek bilo jedinstveno iskustvo, opremljen je novim intuitivnim tehnologijama koje su korisne u svakodnevici, poput sistema otvaranja vrata prtljažnika slobodnih ruku i nove ponude internetskih usluga uz sistem CITROËN Connect Nav. Novi Citroën C4 Picasso nudi spoj svih elemenata za potpun ugođaj vožnje i putovanja kao što je program Citroën Advanced Comfort®.

Osmišljen na temelju najboljeg znanja i umijeća te kreativnosti marke CITROËN, Novi C4 Picasso moderan je i inovativan monovolumen. Njegova različitost očituje se u snažnom i izražajnom dizajnu, s dinamičnim linijama i jedinstvenim svjetlosnim potpisom naprijed i nazad. Stil naglašavaju jedinstvene dimenzije koje kompaktnost povezuju s prostranošću i uzornom zapreminom prtljažnika.

Kabina je uređena u duhu lofta i nudi ozračje pročišćenog dizajna s mnogo svjetla i materijalima koji pridonose utisku kvalitete i udobnosti. Taj osjećaj naglašava dinamična ravnoteža modela C4 Picasso koja spaja besprijekorno prianjanje s udobnošću svojstvenom za CITROËN za sve putnike zahvaljujući usavršenoj platformi EMP2.

Atraktivni dizajn fluidnih i modernih linija, koji osnažuje njegov karakter i dinamičnost novim prednjim krajem koji je zajednički za obje verzije, novim zadnjim svjetlima sa "3D efektom", novim aluminijskim naplatcima od 17 inča, ponudom dvobojnog krova dostupnog na modelu C4 Picasso, krovne lukove odsada u sivoj boji Silver na modelu Grand C4 Picasso, uz koje u gamu dolaze 3 nove boje karoserije.

Uz njegovu prostranost, modularnost i vozne osobine C4 Picasso i Grand Picasso nude i izbor 4 nova uređenja unutrašnjosti koja se mogu personalizirati kako bi se kabina oblikovala prema osobnim željama i prilagodila svačijem stilu života.

Tu su i tehnologije koje pojednostavnjuju život uz novi navigacijski sistem povezan s internetom 3D CITROËN Connect Nav, povezan s novim7“ tabletom osjetljivim na dodir, koji omogućuje veću reaktivnost i nudi nove internetske usluge. Taj novi sistem omogućuje i optimiziranu upotrebu ekrana visoke rezolucije od 12’’ radi veće fleksibilnosti i čitljivosti.

Još jedna nova tehnologija koja pojednostavnjuje svakodnevnicu je sistem otvaranja vrata prtljažnika slobodnih ruku koji omogućuje otvaranje prtljažnika jednostavnim pokretom noge.

Novost su i tehnologije za jednostavniju vožnju i veću sigurnost poput sistema za prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine, prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom za zaustavljanje, aktivnog sistema za upozorenje na nenamjeran izlazak iz vozne trake, aktivnog sigurnosnog kočenja, sistema praćenja pažnje vozača ili aktivnog sistema za kontrolu mrtvog ugla.