{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borgward automobili predstavljeni u Sarajevu nakon ekspedicije iz Kine

Klix.ba
3.11.2018. u 12:17
56
50
Borgward automobili predstavljeni u Sarajevu nakon ekspedicije iz Kine
56
Marka Borgward je nakon skoro 50 godina ponovno oživljena 2015. godine i od tada se polako ali sigurno vraća na automobilsku scenu. Danas je u Sarajevu ova marka predstavila svoje modele koji su na putu svile od Kine stigli i do glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Na trgu ispred BBi centra u Sarajevu danas je predstavljena marka Borgward i njena ponuda automobila. U organizaciji Amabasade Bosne i Hercegovine u Pekingu, predvođene Nj. E. ambasadorom Antonom Rillom kolona Borgward automobila krenula je putem svile od Kine prema Sarajevu još 10.10.2018. godine, da bi danas stigla na svoj cilj.

Borgward Group AG koja je bazirana u Stuttgartu je osnovana od strane Christiana Borgwarda (unuka Carla F. W. Borgwarda) i Karlheinza L. Knössa uz investiciju i proizvodne kapacitete kompanije Beiqi Foton Motor koja je članica Kineske automobilske gruacije BAIC. Premijerom na sajmu automobila u Ženevi 2015. godine ova marka uvodi svoje prve savremene modele, te trenutno uz moderne SUV modele BX5 i BX7 ima ambiciozan plan proizvodnje električnih automobia za tržišta u EU.

Ambasador Rill je uz veliki uloženi trud u organizaciju ovog pohoda i lično uzeo učešće u ovoj velikoj ekspediciji čime je promovisao ovaj projekat ali i našu zemlju.

Dva automobila iz ove ekspedicije biće zadržana u Bosni i Hercegovini u svrhu predstavljanja na predstojećem Sajmu privrede u Mostaru, gdje će Kina biti zemlja partner.

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa gospodinom Antonom Rillom i Ambasadom Bosne i Hercegovine u Pekingu koordinira ovaj projekat koji je vrlo važan za bh. privredu, te koji bi u konačnici mogao ishoditi proizvodnju određenih automobislkih komponenti i SKD montažu tih komponenti u našoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: