Objavljeni teaseri
12

BMW Serija 3 će biti predstavljena 2. oktobra

Klix.ba
BMW će novu Seriju 3 predstaviti 2. oktobra, a kompanija je objavila ukupno četiri teasera.

Prvi teaser sedme generacije Serije 3 se pojavio na internetu prije sedam dana, a onda je BMW objavio još tri. Teaseri najavljuju dolazak sportskog sedana koji će svjetsku premijeru doživjati 2. oktobra na Sajmu automobila u Parizu.

Detalji nisu objavljeni, ali se ispod poluprovidnog pokrivača vjerovatno nalazi Serija 3 (G20) M340i, koju pokreće 6-cilindarski 3,0-litarski motor s turbopunjačem koji isporučuje između 360 i 370 KS. Snaga se prenosi na stražnju osovinu, a opciono će biti moguće dobiti xDrive pogon na sva četiri točka. Standardan će biti osmostepeni automatski mjenjač, dok će diferencijal s ograničenim proklizavanjem biti na dugoj listi opcija.

S potvrđenim koeficijentom otpora zraka od 0.23, nova Serija 3 sedan će biti jedan od najaerodinamičnijih produkcijskih automobila svih vremena, što će se odraziti na ekonomičnost koja će biti značajno unaprijeđena jer će pomenuta verzija biti lakša za 55 kg, ali to neće važiti za sve verzije.

Opcioni M sportski ovjes će "spustiti" automobil za 10 mm. Jedna od verzija će imati BMW-ov najsnažniji četverocilindrični motor ikad proizveden za produkcijski automobil.

Novi amortizeri će eliminisati vibracije koje se stvaraju prilikom prelaska preko neravnina ili brzog prolaska kroz zavoje. Upravljanje je preciznije, težina je raspoređena u omjeru 50:50, a na automobilu će biti 18-inčni naplaci.

U Parizu će biti predstavljeni i novi modeli Z4, M5 Competition, X5 i Serija 8 Coupe.