Noviteti
12

BMW pripremio veoma neobičnu Magny-Cours ediciju

Klix.ba
U BMW-u će uskoro početi da primaju narudžbe za automobil M4 Magny-Cours Edition s kojim će kupac dobiti motocikl i ručni sat.

U BMW-u su na neobičan način odlučili da obilježe svoje višegodišnje prisustvo na francuskoj stazi Nevers Magny-Cours, pa će kupcima u to ime uskoro ponuditi posebnu ediciju modela M4 Coupe koja je nazvana Magny-Cours.

Suštinu edicije čini Coupe model M4 Competition čija je karoserija ukrašena bojama M odjela, a dio paketa Competition čini karbonski zadnji spojler, karbonski prednji usmjerivač zraka i posebne 20-inčne ultralagane aluminijske felge iza kojih se krije adaptivni ovjes.

Trolitarski redni 6-cilindarski biturbo motor raspolaže sa 450 konjskih snaga. Prijenos snage na zadnju osovinu vrši se preko ručnog 6-stepenog ili opcionog 7-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila. Prijanjanju će, pored adekvatnih guma i optimalne aerodinamike, svakako pomoći i poseban M diferencijal.

Za BMW M4 Magny-Cours Edition treba izdvojiti 180.000 eura, a kupac će pored automobila dobiti i supersportski motocikl BMW 1000 RR (200 KS) u bojama M odjela i adekvatno obojen ručni sat francuskog proizvođača BRM.