750 primjeraka
43

BMW predstavio M240i M Performance Edition

Klix.ba
S redizajniranom Serijom 2 BMW je pripremio i brojčano ograničenu ediciju M240i M Performance Edition koja u prodajne salone stiže u julu.

Skoro pa M2, BMW-ov Coupe M240i M Performance Edition opremljen je atraktivnim karoserijskim detaljima koji ga vizuelno odvajaju od standardnih modela Serije 2.

BMW će proizvesti samo 750 primjeraka i svi će biti obojeni Alpine bijelom bojom, a karbonski dodaci na karoseriji uključuju kućišta retrovizora, obloge na pragovima, spojler na poklopcu prtljažnika, zadnji difuzor zraka i obloge izduvnih završetaka. Optimalnom kontrastu dodatno doprinose crna maska hladnjaka, novodizajnirane 19-inčne aluminijske felge i prednji usmjerivač zraka.

Automobil i dalje pokreće redni trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji razvija 340 KS pri 5.500 obr/min i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je na raspolaganju od 1.520 do 4.500 obr/min, a kupci će moći birati ručni 6-stepeni ili automatski 8-stepeni mjenjač. Opcioni pogon preko obje osovine (xDrive), kojim automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,4 sekunde, nudit će se isključivo u kombinaciji s automatskim mjenjačem.

M240i M Performance Edition prvi je u nizu nove M Performance edicije koju će BMW uskoro ponuditi i uz nekoliko svojih drugih modela.

Vezani članci