Noviteti
0

BMW povećao ponudu dijelova M Performance paketa

Klix.ba
Aktuelni M Performance katalog u sebi sada sadrži oko 1.300 artikala, a dio od najnovije ponude za personifikaciju automobila BMW je izložio na Sajmu tuninga u Essenu.

Među najnoviju ponudu iz BMW-ovog M Performance kataloga spada i novi fiksni spojler za poklopac prtljažnika koji je u potpunosti napravljen od karbona, a uskoro će se ponuditi za modele M3 i M4.

Ono što se već sada može kupiti za spomenute modele je dorađen adaptivni ovjes s kojim se visina automobila može sniziti od 5 do 20 milimetara. U ponudi je i ručno pravljen karbonski pokrov dijelova motora na kojem su karakteristične boje BMW-ovog M odjela koje se već odavno nude i na karoseriji pojedinih automobila koji na sebi nose slovo M.

Među M Performance dijelove spadaju i posebno dizajnirane felge, nekolicina karbonskih karoserijskih elemenata i novi izduvni sistem s karbonskim oblogama na četverostrukim završecima koje se savršeno uklapaju s karbonskim difuzorom zraka.

Kupcima se za uređenje unutrašnjosti nudi upravljač koji je obložen alkantarom i nekolicina karbonskih elemenata koji dolaze na mjesto plastičnih ili aluinijskih dijelova, a za ljubitelje dana na zatvorenim stazama tu je i namjenski "race display".

BMW je u Essenu izložio osam automobila iz svog M odjela koji su oplemenjeni dijelovima iz M Performance ponude, a premijerno je predstavljena i dodatna ponuda za novu Seriju 5 koja sadrži dijelove za personalizaciju karoserije i unutrašnjosti, kao i pakete za povećanje snage motora na modelima 530d, 530d xDrive i 540i.

BMW
Vezani članci