U tamnim tonovima
29

Bentley predstavio još jedan Continental GT koji "potpisuje“ Mulliner

E. L.
Na karoseriji posljednje kreacije čuvenog odjela Mulliner u kojem brinu o najbogatijim i najrazmaženijim kupcima Bentleya nema mnogo hromiranih detalja.

U Bentleyevom odjelu Mulliner imaju rješenje za potencijalne kupce Continentala GT kojima se ne dopadaju mnogobrojni hromirani detalji na velikoj Coupé karoseriji, a Conti bez mnogo hroma krije se iza dodatno dorađenog paketa Blackline.

Takav Bentley Continental GT, uključujući i Cabrio verziju, postavljen je na crnim 22-inčnim točkovima, a hrom na karoseriji opstao je samo na dijelovima maske hladnjaka, prstenu centralnog poklopca na felgama, karakterističnim amblemima čuvene britanske kompanije i natpisu Bentley na poklopcu prtljažnika.

Već poslovično, Mulliner kupcima nudi mnogo opcija oko izbora boja i materijala za oblaganje kabine u koju se mogu smjestiti četiri osobe, a u Bentleyu su od svega ponuđenog izdvojili osam optimalnih kombinacija koje uključuju tri boje.

Nema promjena ispod dugog prednjeg poklopca, pa i Mullinerovu posljednju kreaciju pokreću dva poznata motora koji se nude uz Continental GT. Manji 4-litarski biturbo V8 motor razvija 550 KS i 757 Nm najvećeg obrtnog momenta, a s većim 6-litarskim biturbo W12 motorom vozač(ica) može računati na 635 "konja“ i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za 333 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi.

Nezvanično, Bentley će Continental GT uskoro ponuditi i u kombinaciji s plug-in hibridnom pogonskom opcijom (544 KS) koju već nudi uz model Flying Spur.