Noviteti
23

Audi pripremio još jedno osvježenje za Q3

Piše: A. P.
I dok u Audiju uveliko testiraju Q3 druge generacije, kupcima je pripremljeno još jedno osvježenje aktuelnog modela Q3 koji s predstavljanjem modela Q2 više nije najmanji SUV u ponudi Audija.

S namjerom da potražnju za modelom Q3 zadrže na sadašnjem nivou, u Audiju su se odlučili za još jedno osvježenje svog popularnog premium SUV-a koji se na tržištu prvi put pojavio 2011. godine.

Q3 je u svom posljednjem izdanju dobio decentno redizajniran prednji kraj na kojem se ističe nova jednodijelna maska hladnjaka, a uz pojedine verzije povećani su i prednji otvori u odbojnicima. Umjesto smeđe boje karoserije (Tundra Brown), koja je povučena iz ponude boja za Q3, u Audiju su u ponudu uvrstili novu zelenu boju (Camouflage Green).

S paketom opreme "S line" karoserija je dodatno obogaćena sjajno crnim detaljima na masci hladnjaka i drugačije dizajniranim mrežama na otvorima u odbojnicima.

Najatraktivniji paket opreme za Q3 sada je S line competition, a u dio bogate standardne opreme u tom slučaju spadaju kožom obložena sportska sjedišta, kožom obložen upravljač s ravnim donjim dijelom, krući ovjes i Audi drive select sistem. Audi će spomenuti paket opreme nuditi uz sve motore koji su u ponudi za Q3.

Prodaja na evropskim tržištima počinje ove jeseni, a cijena osnovnog modela u ponudi u Njemačkoj iznosi 30.100 eura. Za najjeftiniji Q3 s paketom opreme S line competition treba izdvojiti 33.050 eura.