Dodjela nagrada u Wolfsburgu
0

Novi Polo je “Automobil godine 2010.”

Sarajevo-x.com
Nagrada s najdužom tradicijom i najvećim renomeom večeras u Wolfsburgu odlazi u ruke prof dr Martina Winterkorna. Jer Volkswagenov Novi Polo je pobjednik ovogodišnjeg izbora za automobil godine.

"Pobjednici, kao što je Polo, uvijek su rezultat predanog rada njihovih autora“, naglasio je prof dr Martin Winterkorn, predsjednik Uprave Volkswagen koncerna. „ Ponosan sam na stručne i motivisane zaposlenike našeg koncerna, koji su u novi Polo udahnuli nadmoćnu vrhunsku tehnologiju, inžiinjersko umijeće i apsolutnu sigurnost“.

Stručni žiri "Car of the Year“ u sastavu 59 vodećih novinara stručnih magazina, iz 23 zemlje Evrope, nagradio je još u novembru 2009. godine najbolje automobile među novim modelima. Početna lista na kojoj su se našla 33 konkurenta svedena je na tek sedam finalista od kojih je laureat mogao biti samo jedan – Novi Volkswagen Polo.

Nagrada "Car of the Year" predstavlja krunidbu uspješne godine za Novi Polo: nakon "Zelenog“ i "Zlatnog volana“ koje dodjeljuje Springer Verlag, uslijedile su prestižne nagrade "Najbolji automobil 2009“ stručnog magazina "auto motor sport“ i nagrada "Autotrophy“ Autozeitunga. Novi Polo se također podvrgnuo pooštrenim Euro NCAP crash testovima i , kao najsigurnije kompaktno vozilo na svijetu, osvojio najbolju moguću ocjenu od pet zvjezdica.