Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
TAS je mogao i poslije rata da nastavi rad, da je bilo pameti, ali nasu korupciju su iskoristili Cesi, Madjari i ostali, tako da su tamo nastale nove fabrike, a nasa je ugasena. U medjuvremnu, strucnost i pamet je nestala i rasula se po svijetu. Trebalo je dati prostora da Hastor naraste, a ne da TAS opstane.
E čuj ovoga uzpejca mrtvog. Šta je moglo da nastavi posle rata TAS Pretis Kones izgledali kao Hirošima svuda okolo po Sarajevu sve isto fabrike spaljene granatirane bijeda na sve strane a Švabe i stranci nisu ni pomislili više rizikovati i investirati u države gdje svako 30 god se pojavi želja za ratovanjem ubijanjem i rušenjem.
Hoćete da nekoga opali srce?
Pokradoše agresori hiljade auta ispred TAS-a kasnije odvukoše mašine i iz Tasa Pretisa i Konesa pa spališe porušiše do temelja prokleti bili do sudnjeg dana. Priča mi srbin iz Srbije golfova tada bilo po Srbiji ko u priči za 1000 DM
Da nije bilo rata, gdje bi Sarajevo a i BiH bila. Dozvolili smo da se koljemo izmedju, bez veze, a ovi koji su zakuhali su obezbijedili familiju do sudnjeg dana
Prije 50 god. automobile pravili, danas ni bicikle.
Bio sam u Neckarsulm, poslom. Odma je uz Heilbronn, ta dva grada su jedni od najgorih u Njemackoj. U Heilbronn, uz rijeku Neckar su hdje je industrijska zona, u nekih 2 kilometra na svakih 20 -30 Metara stoji po jedna prostituka.
Šta uradi Alija Sve sjeba
Najljepsa zemlja u kojoj zivi najgluplji narod svih vjera. Dokazali bezbroj puta.
Dakle, okupator koji je porobio Evropu se socijalizovao i normalnim ljudskim ponašanjem pokazao da je ekonomija na prvom mjestu. Da niko ne mrzi kancelarovu porodicu, niti Njemacku zato je protiv ratnih zločina zločina tada holokausta. Niko nije ni pitao da li prosječan njemac voli Hitlera, ili ne, bio je bitan posao.
Pa kad ste djuturumi,pricala mi punica jer su ona i pok.tast radili u Pretisuod 54 do58e pa kad su trebali dobit stan u Vogosci receno im je "Pa kak' mislite doc' iz HR i dobit stan u Bosni" i kcer je rodila na Kosevu pa su se vratili u HR,al veli od tada kad vidi razne Fuade,Radovane i sl.u HR kak se gnjezde po drustvenim stanovima mrak joj padne na oci a bili tamo kao neki kadar da nauce te djuturume da rade
Stari uveze novog Prinza u avliju, zelene boje!! 1972, davna
Sad ostala rusevina od fabrike neke firmice sa po 1,2 ili 3 zaposlena od onakvog giganta ali nije ni cudo jer gdje gladni bosnjo zavlada tu trava ne raste boga da mu das malo bi mu bilo pitao bi imali jos nesto uz njega
@velikimbogomsekunem a ko je prije te toliko sa tvoje strane pominjane trojke na vlasti bio tj ko je cinio tadasnju koaliciju?Ni SDA,ni SNSD,ni HDZ vec tamo neki Zanzibarci,Tajlandjani,Marsovci ili vec ne znam ko.
SDA je unistila sve u ovoj zemlji
Nekad bilo sad se spominjalo.
Komunisti gradili, demokrate uništile
Tad smo doslovce bili Njemačka provincija
Danas uglavnom proizvodimo nacionalizam za domaće i jeftinu radnu snagu za strano tržište.