Superluksuzni SUV
18

Moguća proizvodnja dvovratnog Range Rovera

Klix.ba
Čelnici Land Rovera ozbiljno razmišljanju o proizvodnji ekskluzivnog dvovratnog Range Rovera, a te informacije je potvrdio šef dizajnerskog odjela Gerry McGovern.

"Pogledajte ovaj prostor. Ne mogu reći kada ili šta ćemo napraviti, ali prilika ima. S Range Roverom smo dokazali da ima mnogo prilika za izvedbe, da možemo ponuditi nešto novo na tržištu", izjavio je McGovern.

Kompanija je ranije ove godine zaštitila ime Range Stormer, a originalni Range Stormer je bio koncept koji je predstavljen na Sajmu automobila u Detroitu početkom 2004. godine. Taj koncept je imao dvoja vrata.

Land Rover ima historjiu dvovratnih modela, trenutno prodaje dvovratni Range Rover Evoque i Evoque Convertible, dok se prvi Range Rover također proizvodio s dvoja vrata. Također, postojala je i ograničena verzija Range Rover CSK, kojom je odana počast dizajneru prvog modela Charlesu Spenceru Kingu.

Dvovratni Range Rover bi sigurno bio ekskluzivan na tržištu superluksuznih SUV-ova na kojem trenutno nema dvovratnih automobila. Najbliže tome je Lamborghini Urus koji izgledom podsjeća na coupe, ali ima pet vrata.

Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan također imaju pet vrata, dok detalja o nadolazećem Ferrarijevom SUV-u zasad nema.

Novi model bi vjerovatno bio na vrhu Range Rover ponude, više pozicioniran čak i od Range Rovera SVAutobiography, koštao bi oko 227.000 eura i više.