Show mladog Nijemca
86

Mick Schumacher obukao odijelo svog oca Michaela i vozio njegov F1 bolid na Festivalu brzine Goodwood

D. B.
Njemački vozač Mick Schumacher pojavio se na Festivalu brzine Goodwood, gdje je vozio dva Mercedesova bolida.

Mick je obukao odijelo svog slavnog oca Michaela te je vozio njegov F1 bolid Mercedes W02. Riječ je o bolidu u čijem kokpitu je prije 12 godina stariji Schumacher, a prilikom objava na društvenim mrežama, Mercedesovi administratori nisu propustili priliku da "bocnu" Haas.

Na kraju F1 sezone 2022. godine Mick je dobio naređenje iz Haasa da prestane "paliti" gume iako je to bila posljednja utrka za njega u timu.

"Izvini Mick, možeš li to prestati raditi, ozbiljno? Žao mi je, ali to jednostavno ne možemo. Izvini", glasila je poruka za Schumachera iz njegovog boksa.

Odgovor je otkrio svo razočarenje koje je osjećao.

"U redu. Volim i ja vas", odgovorio je Mick.

On je nedugo zatim dobio poziv iz Mercedesa da bude rezervni vozač, što je i prihvatio, ali šef tima Toto Wolff nije zaboravio na potez Haasa, kao ni novi Mickov tim.

Dvadesetčetverogodišnji Schumacher je u Goodwoodu provozao očev bolid, a iz Mercedesa su na društvenim mrežama objavili fotografiju uz natpis: "U redu Mick, možeš praviti krofne" te su dodali emotikon vatre koji je prestavljao "paljenje" guma.

Osim pomenutog Michaelovog bolida iz 2011. godine, Mick je vozio i Mercedesov bolid koji je dizajniran za sezonu 2021. godine.