Svega 50 primjeraka
14

Mercedes-AMG G63 50th Anniversary Edition samo za kupce u Japanu

Klix.ba
Nakon što je prije nekoliko dana predstavio Star-Wars verzije modela CLA180, Mercedes je za kupce u Japanu pripremio još jednu specijalnu verziju, a to je Mercedes-AMG G63 50th Anniversary Edition koji proslavlja AMG-ovo vrijeme provedeno u ovom poslu.

G63 će biti proizveden u samo 50 primjeraka, ofarban je u Mauritius metalik plavu boju, dok su branici, krov, blatobrani, retrovizori i detalji na bokovima crne boje. Automobil je dobio 20-inčne AMG petokrake naplatke.

Unutrašnjost je presvučena vrhunskom Designo kožom sa šavovima u obliku dijamanta, a dostupna je u četiri verzije dvobojnih kombinacija. Kompanija će proizvesti 24 automobila s Porcelain bijelom, 15 s crnom, šest u Mocha smeđoj i pet u Saddle smeđoj boji. Tri će imati i crnu kožu kako bi unutrašnjost bila urađena u dva tona. Sportski duh dodatno naglašava AMG Carbon Fiber paket opreme.

Mercedes-AMG G63 50th Anniversary Edition pokreće 5,5-litarski biturbo V8 motor, koji razvija 563 KS i 761 Nm obrtnog momenta koji je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,3 sekunde, a njegova maksimalna elektronski ograničena brzina iznosi 209 km/h. Koštat će blizu 194.600 dolara.

Mercedes trenutno radi na razvoju sljedeće generacije G-Klase.

Vezani članci