Drugi odozgo
41

Mercedes-AMG predstavio G65 Exclusive Edition

Klix.ba
Najskuplji model u ponudi Mercedesa i dalje je G650 Landaulet, a odmah iza njega je posebna edicija G-Klase koju, naravno, pokreće V12 motor.

U očekivanju nove generacije legendarnog Mercedesovog terenskog automobila koji bi se u produkcijskoj formi trebao pojaviti do kraja godine, njemačka automobilska kompanija predstavila je ekskluzivnu ediciju aktuelne G-Klase za koju u kombinaciji s oznakom G65 treba izdvojiti 287.658 eura.

Dvanaest hiljada eura skuplji od standardnog modela, G65 Exclusive Edition pokreće AMG-ov 6-litarski V12 biturbo motor koji raspolaže sa 630 KS i 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da čuvena "kutija" od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,3 sekundi i razvije elektronski ograničenih 230 km/h.

G65 Exclusive Edition izvana obilježavaju posebne 21-inčne felge na kojima su gume dimenzija 295/40, zaštitna ploča motora i pragovi od nehrđajućeg čelika, AMG aplikacije na bokovima i pokrov rezervnog točka u boji karoserije. Standardna ponuda boja proširena je matiranom bojom Monza koja se nudi isključivo uz Exclusive Edition.

Kožom obložena dvobojna unutrašnjost može se naručiti u nekoliko kombinacija boja, a u ovom slučaju suvišno je i spominjati nivo standardne opreme.