{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Master zabilježio odličan početak prodaje

S
24.12.2010. u 08:05
0
0
Master zabilježio odličan početak prodaje
0
Sredinom ovog mjeseca, Renault tvornica komercijalnih vozila SoVAB u Batillyu je proizvela svoj 50.000-ti model. Riječ je o novom Masteru L2H2, a koji je namijenjen francuskom tržištu.

Predstavljen u aprilu 2010. godine, novi Master je prevazišao prodajne i proizvodne ciljeve francuskog proizvođača, te je nesumnjivi tržišni lider u segmentu velikih dostavnih vozila na domaćem francuskom tržištu.

Inače, Renault je još vodeći, kada je u pitanju prodaja lakih komercijalnih vozila u Evropi, sa tržišnim udjelom od 15,8%.


Prodajni rezultati novog Mastera su izvrsni. Od početka prodaje u aprilu 2010. godine, primljeno je više od 12.000 narudžbi. Novi Master kupce privlači udobnom kabinom dostojnom putničkog automobila, 40% manjim troškovima eksploatacije u odnosu na prethodnika, te bogatim izborom čak 350 različitih verzija za razne namjene i potrebe kupaca.

Renault grupacija je istovremeno oformila i Pro+ mrežu podrške kupcima, koja podrazumijeva aktivnosti savjetovanja, ekspertize i brzog odgovora, te na taj način nudi specifične prodajne i post-prodajne aktivnosti kroz 200 centara u 20 zemalja.


Osim dobrih prodajnih rezultata i rastuće popularnosti, novi Renault Master je osvojio i brojne vrijedne nagrade, poput titule „komercijalnog vozila 2011. godine“ u izboru francuskog magazina L’Argus, te titule „Van 2011. godine" u izboru britanskog časopisa What Van?.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: