|

Megane Renault Sport u službi zakona

Megane Renault Sport u službi zakona
0
S
Sarajevo-x.com
19.10.2010. u 20:45
9
komentara
0

dijeljenja
Renault je pobijedio na javnom nadmetanju koje je objavila francuska Nacionalna žandarmerija kako bi zamijenila flotu vozila za hitne intervencije. Renault će isporučiti ukupno 70 vozila Mégane R.S. u bojama Žandarmerije, a prvo vozilo će stići u Žandarmeriju krajem godine.

Žandarmerija se odlučila za verziju sa „cup“ ovjesom koja nudi vrlo dinamične vozne osobine, i to zahvaljujući efektnom diferencijalu s djelimičnom blokadom proklizavanja i točkovima prečnika 18 inča koji osiguravaju efektniji prenos snage. Kapacitetne kočnice su također bile odlučujući element prilikom donošenja odluke budući da čine vožnju sigurnom pri velikim brzinama.

Mehaničke osobine Meganea, a naročito motor, su prilagođene kako bi udovoljile specifičnim zahtjevima ubrzanja i brzine, neophodnim za hitne intervencije Žandarmerije. Ovim odabirom, Nacionalna žandarmerija je odala priznanje umijeću Renault Sport Technologies odjela ali i performansama modela Mégane R.S.
Durisotti, prerađivač homologiran od strane Renaulta, je odabran kako bi ispunio specifične standarde Žandarmerije. Na taj način, Mégane R.S. upotpunjuje arsenal Žandarmerije u pogledu kontrole cestovnog saobraćaja.

Zadužena za svakodnevnu sigurnost Francuske na gotovo 95% državnog teritorija uključujući glavnu mrežu cesta i autocesta, Žandarmerija raspolaže s ovim novim automobilom prilagođenim borbi protiv određenih vrsta kriminalnih radnji specifičnih za ovo okruženje kao što su velika prekoračenja brzine ponekad povezana s divljim utrkama, krađe robe i prekršaji počinjeni od strane vrlo mobilnih delinkvenata i kretanje preprodavača droge.

Renault 21 Turbo Gendarmerie Renault 21 Turbo Gendarmerie

U prošlosti, Renault je već isporučivao ponudu svojih sportskih modela Nacionalnoj žandarmeriji, a prije svih ističu se modeli Alpine A110 i A310, ali i Renault 21 2l Turbo.
Mégane Renault Sport je na vodećem mjestu u svom segmentu u Francuskoj s tržišnim udjelom od 44% na kraju septembra 2010. godine, a u januaru ove godine izabran je za sportski automobil godine od strane vodećeg britanskog automobilskog časopisa WhatCar.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...