Kraljevski par Monaka
0

Lexus LS 600h L za kraljevsko vjenčanje

Sarajevo-x.com
Posebno prepravljena verzija luksuzne Lexus limuzine LS 600hL biti će službeno vozilo na kraljevskom vjenčanju Njegovog Visočanstva, Princa Alberta II od Monaka i gospođice Charlene Wittstock, 2. jula ove godine.
Lexus dizajneri trenutno na vozilu rade prerade, kako bi se povećala vidljivost kraljevskog para na dan vjenčanja. Vozilo koje će prevoziti Princa Alberta i njegovu odabranicu, je jedan od sedam specijalno pripremljenih Lexus modela iz Kraljevske Edicije, koje će koristiti članovi kraljevske porodice tokom ceremonije dolaska na vjenčanje.

Kombinirajući sofisticiranu tehnologiju pogonskog sistema s jedinstvenim ekološkim performansama i izrazitim luksuzom, LS 600hL će imati minimalan utjecaj na životnu okolinu na dan vjenčanja. Vrhunska Lexusova hibridna tehnologija, doći će do izražaja, 2. jula, kada će tokom vožnje mladenaca, 85% vremena, LS600hL raditi u režimu rada sa 0 emisija, pogonjen samo električnim motorom, radeći pri tome skoro bešumno.

Još 5. januara 2011., Lexus Europe sa ponosom je objavio, da je Njegovo Visočanstvo, Princ Albert II od Monaka, dodijelio službenu kraljevsku potvrdu kompaniji Lexus, kao oficijelnom dobavljaču vozila dvora Kraljevine Monako.

Potvrđujući svoje opredjeljenje za ekološki prijateljska rješenja, Njegovo visočanstvo je odlučilo koristiti hibridno vozilo, Lexus LS600hL kao službeno vozilo i na dan svoga vjenčanja sa gospođicom Wittstock.