Pred 3.500 zvanica
0

FOTO+VIDEO / Princ Albert i Charlene se vjenčali i u crkvi

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon građanskog vjenčanja, koje je upriličeno jučer, princ Albert i njegova izabranica Charlene Wittstock izrekli su DA po drugi put, na svečanoj crkvenoj ceremoniji u katedrali.
Foto: AP
Foto: AP
Princ od Monaka i bivša olimpijska plivačica potvrdili su zavjete pred katoličkim svećenikom u Place du Palaisu.

Među 3.500 gostiju, koliko ih je bilo pozvano na crkveno vjenčanje, bili su predsjednici Francuske, Islanda, Irske, Libana, Malte, Njemačke i Mađarske, dizajner Karl Lagerfeld, operni pjevači Andrea Bocelli i Renee Fleming, gimnastičarka Nadia Comaneci, glumac sir Roger Moore i druge istaknute ličnosti svijeta mode i sporta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
A kakvo bi to kraljevsko vjenčanje bilo bez kraljevskih prodica iz cijelog svijeta, pa su, tako, ceremoniji u Monacu prisustvovali pripadnici kraljevskih porodica Španije, Švedske, Lesota, Belgije i Engleske.

Princeza je blistala u vjenčanici Giorgija Armanija, na kojoj je tim talijanskog dizajnera radio 2.500 sati, a napravljena je od 130 metara bijele svile. U nju je utkano oko 40.000 kristala i 20.000 bisera, te 30.000 pozlaćenih kamenčića.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon zvaničnog dijela ceremonije i nakon što su novopočeni mladenci razmijenili prstenje, Charlene nije mogla suspregnuti suze.

Vjenčani kum princa Alberta njegov je rođak Chris Le Vine, jedan od nećaka princeze Grace, a kuma mlade je Donatella Knecht de Massy.