{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Lexus predstavlja LF-Gh koncept

S
Sarajevo-x.com
13.4.2011. u 11:05
0
4
Lexus predstavlja LF-Gh koncept
0
Lexus LF­-Gh hibridni koncept, za koji se vjeruje da će redefinisati segment luksuznih limuzina imat će svoju svjetsku premijeru na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, a tu će biti izložen do 1. maja ove godine.
"Pri radu na ovom konceptu, dizajneri Lexusa studirali su karakteristike za koje je uvriježeno mišljenje da su kontradiktorne i da ih je teško spojiti," rekao je Mark Templin, Generalni direktor Lexus divizije. "Očaravajući dizajn LF­Gh koncepta, dokaz je da je moguć balans i savršena harmonija između elemenata koji se inače smatraju nespojivim, kao što su stil i funkcionalnost”.

Lexusovi dizajneri postavili su pri razvijanju ovog koncepta pred sebe težak zadatak da savršeno spoje stil, izvrsne performanse i funkcionalnost u premium, luksuznoj limuzini, sa naprednim tehnološkim rješenjima.

Lexusova dizajnerska ekipa tvrdi: “Istraživali smo kako će naša nova luksuzna limuzina izgledati stojeći u mjestu i u pokretu na cesti, te kakav dizajn će na odgovarajući način odražavati kombinaciju naizgled oprečnih karakteristika spojenih u ovom automobilu. Na kraju smo dobili dizajn koji objedinjuje mekane i statične elemente sa dinamičnim, dizajn koji je ujedno umirujući i energičan”.

L­Finesse kreativni stil, koji se primjenjuje na Lexusima još od 2001. godine, sada je obogaćen ovakvim promišljanjem, da bi uključio dinamičnije i hrabrije linije, koje daju uvid u budućnost luksuznih automobila. Rezultat je LF­Gh koncept, čiji će dizajn biti osnova za dizajn budućih Lexusovih automobila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: