Hyundai i30 niže rekorde
0

Korejski kompakt kao bestseller

Sarajevo-x.com
Hyundai Auto BH, generalni distributer za Hyundai vozila u Bosni i Hercegovini, objavio je da je u junu ove godine, ukupno je prodano i isporučeno 53 primjerka kompaktnog modela i30, što predstavlja najbolji mjesečni prodajni rezultat od kada se prodaje popularna "tridesetka“.

Kada se uzme u obzir stanje BH tržišta, ovaj rezultat postaje još i značajniji. Podsticaj za prodaju ovog modela svakako je bio i specijalni aranžman za redizajnirani model i30 uz brojne pogodnosti, koje su kupce očito privukle u velikom broju. Ponuda „Nevjerovatno ali istinito“ za model i30 je svakako glavni razlog za ovaj uspjeh. Prema ponudi, kupci mogu kupiti vozilo na leasnig uz 0% kamate i regularno učešće bez bilo kakvih dodatnih doplata i uz sve to dobiju prvu godnu Kasko osiguranja gratis i mogućnost garancije do pet godina. Ovakav aranžman jeste prvi na BH tržištu u auto industriji. Uz posebnu leasing ponudu, kupcima stoji mogućnost kupovine vozila i na druge načine, pri čemu dobijaju posebni popust.

Višestruko nagrađivani Hyundai i30 predstavlja potpuno evropski proizvod, jer je

dizajniran i proizveden u Europi. Uz evropski stil, Hyundai i30 se ističe odličnim motorima, ali i odličnom sigurnošći sa pet zvijezdica na EURONCAP testiranju. Ujedno, model i30 već u startu nudi dobar nivo opremljenosti, što između ostalog uključuje klima uređaj, ABS, zračne jastuke i zavjesice, električni paket, alarm, Radio+CD+MP3, putni kompjuter, priključak za iPod i slično. Ova ponuda Hyundaija, koja je već privukla veliki broj kupaca, trajaće do 15. avgusta.