{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SEAT otkriva budućnost sa konceptom 20V20

3.3.2015. u 19:35
0
5
SEAT otkriva budućnost sa konceptom 20V20
0
SEAT je usmjerio svoj pogled prema 2020.godini. Španski proizvođač automobila otkrio je danas u Ženevi svoju stratešku viziju budućnosti sa koncept vozilom 20V20 (što znači Vizija 2020).
Ovaj SUV pokazuje u kojem pravcu SEAT ide i ističe njegov dizajn. “ 20V20 odražava našu ambiciju”, rekao je predsjednik SEAT-a Jürgen Stackmann tokom prezentacije na Sajmu automobila u Ženevi “On je naša zvijezda vodilja za razvoj u narednih pet godina”.

Stackmann je istakao da će „SEAT primijeniti dobitnu formulu proizvodne palete Leona. Donesene su odluke potrebne za nastavak priče o uspjehu koji je počeo sa Leonom, a takođe smo okončali planiranje proizvoda za naredne godine. SEAT će se fokusirati više na kategoriju kompakt vozila. Naš cilj je ulazak u velike, brzo rastuće i profitabilnije segmente”. Stackmann je takođe potvrdio buduću saradnju sa kompanijom SAMSUNG u cilju povezanosti sa multimedijalnim uređajima.

Predsjednik SEAT-a je takođe naglasio i dalje rastući trend u prva dva mjeseca godine u poređenju sa istim periodom 2014.godine: “Do danas je naša prodaja širom svijeta porasla za 7.5 posto“. Proizvodna paleta modela Leon je ključ uspješne prodaje. “Po prvi put u istoriji prodali smo više Leona nego Ibiza. Porodica Leon je sada kompletna”, dodao je Stackmann, koji je najavio svjetsku premijeru prvog SEAT-ovog kompakt SUV vozila na sljedećem Sajmu automobila u Ženevi.

20V20, strateška vizija SEAT-aSEAT 20V20 kombinuje dinamičnu siluetu sportskog coupea sa četvero vrata sa karakteristikama SUV vozila i varijabilnošću karavana srednje klase. Sa dužinom od 4,659 metara i 20“točkovima, kao i izražajnim adaptivnim full-LED prednjim svjetlima, ovaj SUV se doima robusnim, ali ne i agresivnim, dok unutrašnjost raspolaže raskošnim prostorom za pet putnika.

Sistemi za asistenciju pri vožnji dodatno podižu stepen komfora i sigurnosti. Ponuda agregata je raznovrsna, od TSI i TDI do hibridnih motora.Snaga sa prenosi na točkove pomoću DSG mjenjača i elektronski kontrolisanog pogona na sva četiri točka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: