{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Renault predstavio konceptni Duster Oroch

30.10.2014. u 17:26
9
29
Renault predstavio konceptni Duster Oroch
9
Renault je predstavio Duster Oroch konceptni model na Sao Paulo Motor Showu u Brazilu.
Ovaj zanimljivi koncept dizajnirao je Renaultov dizajnerski centar za Latinsku Ameriku (RDAL) u Sao Paulu, a Duster Oroch predstavlja koncept pick-up automobila koji je namijenjen prevozu pet osoba i aktivnom sportskom životu.

Duster Oroch predstavlja dizajnersku egzibiciju rješenja pick-upa sa pet sjedišta koji je namijenjen rekreativnim aktivnostima i ujedno nudi robusnost pravog SUV-a. Jasno je zašto je ovaj koncept predstavljen u Sao Paulu kada se uzme u obzir da pick-up modeli zauzimaju udio skoro 75% na tržištu lakih komercijalnih vozila u Južnoj Americi, što predstavlja nešto više od 920.000 primjeraka. Renault je već najavio planove za ulazak na tržište pick-up automobila s najmanje dva modela.

Duster Oroch je kreacija Renaultovog dizajnerskog centra za Latinsku Ameriku (RDAL) u Sao Paulu, što je jedan od Renaultovih pet dizajnerskih centara širom svijeta.

Boja karoserije izvedena je u ekskluzivnoj kombinaciji sa satenske bijele i detalja u narandžastoj boji čime se ističe sportski duh automobila kao i povezanost sa svijetom kitesurfinga, koji je poslužio kao inspiracija za dizajn. Prednji dio Dustera Oroch ističe ima novi identitet marke i pokazuje i neke detalje koji su od ranije poznati sa D-Cross konceptnog automobila, dok veliki prednji i zadnji branici prenose utisak snage i moći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: