Prolog
35

Ovo su zvanične fotografije konceptnog BMW-a Z4

Klix.ba
U BMW-u kažu da konceptni Z4, koji će biti predstavljen na prestižnoj kalifornijskoj izložbi Pebble Beach Concourse d’Elegance, predstavlja 95 posto konačnog izgleda produkcijskog modela.

Prije predstavljanja produkcijskog modela Z4, koje bi se trebalo desiti na martovskom Sajmu automobila u Ženevi, BMW će publici na izložbi Pebble Beach Concourse d’Elegance predstaviti konceptni Z4 za koji u bavarskoj automobilskoj kompaniji kažu da predstavlja 95 posto konačnog izgleda produkcijskog izdanja.

Svi se slažu u jednom: konceptni Z4 izgleda izvanredno, a za poseban doprinos visokim ocjenama zaslužna su kućišta LED svjetala, veliki usisnici zraka u prednjem odbojniku i 20-inčni točkovi koji perfektno popunjavaju prostor ispod velikih lukova niskih blatobrana.

Zanimljiva minimalistički dizajnirana unutrašnjost donosi alkantarom presvučeno suvozačko sjedište i suvozački dio kabine u boji karoserije automobila, a ostatak kabine obojen je crnom bojom. Dominantan dio na centralnoj konzoli pripada velikom displeju multimedijalnog sistema, a iza "dubokog" upravljača smještena je TFT instrumentna tabla.

U zraku ostaje pitanje šta od detalja na atraktivnom konceptnom modelu (ipak) neće biti viđeno na produkcijskoj verziji koja će se u prodajnim salonima pojaviti do sredine naredne godine.