Koncepti
7

Mercedes-AMG GT Concept: Na tragu hibridne Panamere

Piše: E. T.
Mercedes-AMG je za ženevsko okupljanje pripremio i konceptni hibridni model GT Concept s kojim želi pokazati kako će izgledati glavni konkurent Porscheovoj najsnažnijoj hibridnoj Panameri.

Nakon niza šturih informacija koje su praćene fotografijama na kojima su se mogli vidjeti samo detalji "AMG-ove Panamere", Mercedes-Benz je konačno otkrio izgled i nekolicinu detalja konceptnog modela GT Concept koji po mnogo čemu predstavlja optimalnu simbiozu supersportskog automobila i luksuzne limuzine.

Mercedes-AMG GT Concept zadržao je većinu oblina koje krase supersportski model AMG GT Coupe, a suštinska razlika zapravo je produžena platforma s kojom su stigla zadnja vrata i dodatna dva sjedišta za putnike u drugom redu. U njemačkoj kompaniji kažu da se izgled produkcijske verzija neće mnogo razlikovati od konceptnog izdanja, a retrovizore bi trebale zamijeniti kamere.

Hibridni GT Concept pokreće kombinacija AMG-ovog poznatog 4-litarskog V8 biturbo motora (smješten naprijed) i elektro-motora na zadnjoj osovini koja zbirno proizvodi 815 KS (dobro ste pročitali). S distribucijom snage na obje osovine, GT Concept od 0 do 100 km/h stiže za manje od tri sekunde.

Produkcijsko izdanje zbog kojeg će Porsche zasigurno izgubiti dio kupaca u prodaji bi se trebalo pojaviti naredne godine, a naziv automobila mogao bi biti AMG GT4.