auto
8

Objavljen teaser Mercedes-AMG GT koncepta

Klix.ba
Nedugo nakon objavljivanja teaser fotografije, objavljen je i teaser video četverovratnog Mercedes-AMG GT koncepta.

Klip nije dug, ali nudi pogled iz nekoliko uglova koji otkrivaju svu ljepotu i agresivnost sedana. Tačnije, u klipu od 14 sekundi se prikazuju pojedini detalji, široka rešetka hladnjaka slična onoj koji imaju postojeći dvovratni modeli, uključujući vertikalne letvice koje imaju GT C i GT R.

Nazad okrenute kamere su zamijenile tradicionalne bočne retrovizore, dok su nazad LED svjetla futurističkog izgleda. Velika izduvna cijev postavljena je na sredini stražnjeg branika. Naplaci izgledaju fantastično.

Ovaj spektakularni koncept najavljuje budući četverovratni model, koji će se pridružiti postojećim GT Coupeu i Roadsteru. Navodno, nosit će oznaku GT4. Cilj kompanije je zadovoljiti zahtjeve kupaca koji žele automobil visokih performansi, ali i dalje trebajus tražnje sjedište za prevoz porodice, prijatelja i poslovnih saradnika.

GT4 će biti Mercedesov odgovor na Porsche Panameru. Produkcijsku verziju bi mogao pokretati 4,0-litarski biturbo V8 motor iz GT Coupea i Roadstera. Motor je već dostupan u nekoliko verzija među kojima je i ona od 603 KS u najnovijem modelu E63 S.

Uz ovaj koncept Mercedes na Sajmu automobila u Ženevi izlaže G650 Landaulet, Concept X-Class pickup i E63 S Wagon.

Vezani članci