Premijera u Detroitu
0

Lexus LF-LC kao prekretnica

Sarajevo-x.com
Na sajmu automobila u Detroitu, početkom iduće godine, Lexus će predstaviti koncept sportskog automobila koji bi trebao pokazati i novi dizajnerski pravac ovog proizvođača.

Lexusov koncept agresivnog sportskog automobila pod imenom LF-LC 2+2 sport coupe biti će otkriven 9. januara u Detroitu, na North American International Auto Show-u.

Ovaj koncept je dizajniran "od nule", te ne koristeći dizajnerska rješenja prethodnih modela pokazje kakve bismo Lexuse mogli očekivati u skoroj budućnosti. LF-LC kombinuje visoka tehnološka rješenja sa organskim oblicima, te Lexus ističe kako je njihov koncept prije svega prilagođen vozaču. Čistim linijama karoserije LF-LC želi istaći pokret i dinamičnost, što je kreiralo karakterističan izgled ovog futurističkog sportskog kupea.

LF-LC nastao je u Calty dizajnerskom studiju u Newport Beachu u Kaliforniji, a zamišljen je prije svega kao dizajnerska vježba za istraživanje budućnosti Lexusovog dizajna.

Jasno, podaci o motoru i dalje ostaju tajna, iako je intrigantna oznaka Hybrid na bokovima LF-LC koncepta, te poznavajući Lexus ne bi bilo nikakvo iznenađenje da je pripremio hibrdini pogon visokih performansi za svoj futuristički coupe.