|

Lexus LF-LC kao prekretnica

Lexus LF-LC kao prekretnica
0
S
Sarajevo-x.com
22.12.2011. u 13:04
10
komentara
0

dijeljenja
1/3
2/3
3/3
Na sajmu automobila u Detroitu, početkom iduće godine, Lexus će predstaviti koncept sportskog automobila koji bi trebao pokazati i novi dizajnerski pravac ovog proizvođača.
Lexusov koncept agresivnog sportskog automobila pod imenom LF-LC 2+2 sport coupe biti će otkriven 9. januara u Detroitu, na North American International Auto Show-u.

Ovaj koncept je dizajniran "od nule", te ne koristeći dizajnerska rješenja prethodnih modela pokazje kakve bismo Lexuse mogli očekivati u skoroj budućnosti. LF-LC kombinuje visoka tehnološka rješenja sa organskim oblicima, te Lexus ističe kako je njihov koncept prije svega prilagođen vozaču. Čistim linijama karoserije LF-LC želi istaći pokret i dinamičnost, što je kreiralo karakterističan izgled ovog futurističkog sportskog kupea.

LF-LC nastao je u Calty dizajnerskom studiju u Newport Beachu u Kaliforniji, a zamišljen je prije svega kao dizajnerska vježba za istraživanje budućnosti Lexusovog dizajna.

Jasno, podaci o motoru i dalje ostaju tajna, iako je intrigantna oznaka Hybrid na bokovima LF-LC koncepta, te poznavajući Lexus ne bi bilo nikakvo iznenađenje da je pripremio hibrdini pogon visokih performansi za svoj futuristički coupe.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...