Prelijep automobil
72

BMW-ova konceptna Serija 8 zablistala na Goodwood festivalu brzine

Klix.ba
Prije nego što predstavi produkcijsku verziju Serije 8 naredne godine, kompanija BMW ju je najavila konceptom koji je prvobitno predstavljen u maju, a sada je izložen na Goodwood festivalu brzine.

BMW oživljava svoju Seriju 8 te je obećao da će produkcijska verzija biti veoma slična konceptu, tako da ljubitelji automobila zaista imaju razlog da budu uzbuđeni. Cestovni model će se pojaviti na tržištu naredne godine, a promjene koje će doživjeti se vjerovatno odnose na bubrežastu rešetku hladnjaka, prednje svjetlosne sklopove i bočne retrovizore. Manje promjene će se dogoditi i na stražnjim svjetlima, kao i na ručkama vrata.

Veći dio promjena će se dogoditi u unutrašnjosti jer koncept ima veoma malo fizičkih dugmadi koja su zamijenjena ekranima osjetljivim na dodir. Koncept posjeduje potpuno digitalnu instrument tablu i fantastična sjedišta.

S obzirom na činjenicu da će činiti vrh ponude bavarskog giganta, Serija 8 će imati i najveće motore. Najsnažniji M8 Coupe će pokretati najnovija generacija 4,4-litarskog V8 biturbo motora koji je viđen u novom modelu M5.