{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jubilarna Toyota Yaris za desetu godišnjicu

S
31.10.2011. u 22:41
0
1
Jubilarna Toyota Yaris za desetu godišnjicu
0
Deseta godišnjica Toyota Motor Manufacturing France kompanije u Valenciennesu u Francuskoj ostaće zapamćena po proizvodnji dvomilionitog Yarisa u toj fabrici. Jubilarni Yaris je proizveden u petak, 28.10., a radi se o modelu kojeg pogoni 1,4-litarski D-4D motor. Ovaj Yaris je obojen u crvenu “Burning Red” boju, ima pet vrata, a namijenjen je kupcu u Francuskoj kome će biti isporučen u narednih 5 dana.

Tvornica u Valenciennesu počela je sa proizvodnjom još u januaru 2001. godine, sa godišnjim kapacitetom od 150,000 primjeraka. Proizvodni kapacitet je sve vrijeme povećavan, da bi 2007. godine dostigli čak 262,000 automobila, kada je fabrika radila u tri smjene. Sa nedavnim lansiranjem nove, treće generacije Yarisa, u TMMF planiraju uvesti rad u tri smjene ponovo, tokom 2012. godine. Planira se zapošljavanje 800 novih radnika, čime će se broj uposlenih popeti na 4,300.

Predsjednik Toyota Motor Manufacturing France, Makoto Sano je rekao: “Ovo je važan korak, postignut zahvaljujući napornom radu i predanosti svih naših radnika. Sa dolaskom nove Toyote Yaris, ulazimo u novu, dinamičnu eru našeg poslovanja. Najnoviji model obećava svijetlu budućnost fabrici u Vallenciennesu.”

Yaris je svakako osnovni proizvod ove tvornice, a tokom sljedeće godine, počinje proizvodnja i Yarisa sa hibridnim pogonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: