Fabrika u Francuskoj
0

Povećava se proizvodnja nove Toyote Yaris

FENA
Toyotina fabrika u Francuskoj, Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), ponovno pokreće rad u tri smjene početkom januara 2012. godine.
Foto: E. Zubović/Sarajevo-x.com
Foto: E. Zubović/Sarajevo-x.com
Direktna posljedica ovakve odluke je otvorenje 800 novih radnih mjesta. Povećanje proizvodnje u TMMF-u u skladu je s očekivanim uspjehom Yaris modela treće generacije čije predstavljanje i prodaja kreće ove jeseni, te budućeg uspjeha Yaris hibrida čije predstavljanje će se dogoditi 2012. godine.

Zapošljavanje 800 novih članova tima započinje u septembru 2011. Ugovori će se sklapati na određeno vrijeme u trajanju od 18 mjeseci s mogučnošću produljenja što će ovisiti o prodajnim rezultatima. Uz navedeno, TMMF će zaposliti dodatno 100 radnika uz ugovore na neodređeno vrijeme do kraja prvog kvartala 2012. Time će broj zaposlenih u TMMF-u porasti na 4300.

Toyotina tvornica u Francuskoj dom je Yarisa, Toyotinog najprodavanijeg modela u Europi. Od početka rada tvornice u januaru 2001., proizvedeno je gotovo dva miliona Yarisa. Proizvodnja treće generacije Yaris modela započela je 13. jula 2011. S novim modelom Toyota planira prodaju od 200.000 Yaris vozila u Europi na godišnjoj razini.