Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I po stoti put, obavijest za 80% vozaca: M+S nije oznaka za '' ljeto-zima'' gume nego za blato i snijeg (Mud+snow) i to je u biti zimska guma koju poderes ljeti pa vise nije kako treba ni zimska...
Ima oznaka za sve sezone ,ta verzija je jedina
Mokro suho hahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
nisam još ni auto nabavio
haha doobar
ma ljetne ba i lance dovoljno,ja sprnje zakon u BiH a ministar saobracaja nista nemjenja,nemoze bit ljetna za zime ni sa 4mm i lancima,zna se zimska i ljetna i 4 sezonska
ko je nama ministar saobracaja?odkad ovaj glupi zakon postoji,ljetne min 4mm uz lance?
Ja sa Ljeto/zima gumama izguram 2god ...MA dosta ali ne vozim kad je +30 bas ih topi ....zivota mi
j gume kupus treba pokisalit pa malo rebarca suhi i gledat kako snjeg pada
Jel važi ovo za one “All weather” gume za svo vrijeme? Ili samo može ljetne gume ljeti i zimske gume zimi.
ako na cjelogodišnjoj gumi ima znak planine sa 3 vrha sa pahuljom, smatra se da je to zakonski zimska guma
Jedan od najglupljih zakona! Donesen od nekog ekstra glupog ministra svojevremeno. Pomjeriti sa 15-og na prvi bi s obzirom na sve toplije zime, opremlhenija auta, bolje odrzavanje cesta itd imalo smisla jedino ako je 1 decembar. Dalje, dubina sare profila 4 mm... od kud na ljetnim gumama tolika sara?? Moze imati jedino kanale a oni NISU SARA...
Za zimske nije bitna sara? Haha... a to sto ih vecina sprzi ljeti i pretvori u plastiku? Za zimsku gumu je najbitnija mekoca i sitne pore za bolje prijanjanje na poledici. KORISTENJE ZIMSKIH GUMA NA +20°C JE GLUPOST koja kosta! Necu staviti zimske gume dok ns prognozi ne vidim 0°C ili snijeg!!! Na sud-na sud, nije frka.
Nisam, ove godine cu pelet
Imaju gume svesezonske najbolje .
Kompromis i ljeti i zimi
Imaju, ali nisu najbolje, losije od ljetne, ljeti, a losije od zimske, zimi....
Prava zimska guma je ona što ima na gumi naslikana planina. Ostalo M+S su smeće. Sa tom gumom koja ima naslikana planina ne razmišljate hoće te li moći po snijegu izaći gdje je uzbro ili ne. Kao npr Michellin Alpine 6, Continental Wintercontact. Koliko para toliko muzike uvijek bilo.
Tačno. Alpski simbol je oznaka za zimsku gumu.
Gume su za loženje, pitajte po Pofalićima, kakva montaža na auto.
ja kupio gume, al nemam auta
Ja kupio nove zimske,i sto na mom autu nisu iste dinenzije prednjih i zadnjih😂
serem se na zakon
jesto ti seronja?
Pa nije samo kupiti auto i sipati gorivo...... Nije nikada auto bilo za svakoga, nego samo za one koji ga mogu odrzavati..
M+S nije zimska guma. Zimska guma ima alpski simbol tj 3 planinska vrha 🏰
Ti pričaš gluposti jer nema svaka M+S guma alpski simbol. A ako ga nema onda definitivno NIJE zimska guma. To što 80% zimskih guma također nosi i M+S oznaku ne znači ništa.
M+S Sava mogu 10 godina ljeto-zima
Mogu 10 godina ako stoji auto u garaži 10 godina hahahah