Poput tenka
19

Inkasov blindirani BMW X7 je snažan, siguran i luksuzan

D. B.
Kanadska kompanija Inkas Armored Vehicle Manufacturing pripremila je BMW X7 za one koji žele luksuz i sigurnost na visokom nivou.

BMW-ov snažni SUV X7 dobio je dovoljno balističke zaštite da izdrži napad iz automatske puške pa čak i eksploziju ručnih bombi.

Crni X7 izgledao kao standardni model, ali su prozori zatamnjeni i mnogo deblji. Putnici u automobilu će biti potpuno sigurni u slučaju napada automatskom puškom, ali i istovremene eksplozije dvije ručne bombe.

Inkas može opremiti X7 i sistemom fitriranja zraka, sirenama, blinkerima, sistemom za noćno posmatranje i drugim opcijama, a moguće je i povećati snagu 4,4-litarskog twin-turbo V8 motora na 612 KS. Također, X7 se može dobiti sa standarnom verzijom pomenutog motora koja razvija 523 KS, ali i kao osnovni model sa 335 KS.

Ovjes modela X7 je unaprijeđen zbog povećane težine, a postavljene su i gume koje omogućavaju kretanje i nakon pucanja. Akumulator i ECU jedinica su dodatno zaštićeni. Trenutno nije poznato koliko je X7 teži od standardnog.

Luksuz i udobnost vozača i putnika su na visokom nivou, a dostupne su brojne opcije.

Iz Inkasa tvrde da je ovp prvi komercijalno dostupan blindirani BMW X7 za koji već prima narudžbe.

Vezani članci