Četiri nagrade za Hyundai
0

Hyundai odličan na izboru za Automobil godine u Kanadi

Sarajevo-x.com
Hyundai bilježi odlične prodajne rezultate na tržištu SAD-a i Kanade. Uz prodajne rezultate, iz dana u dan pristižu velika priznanja za kvalitet, sigurnost i dizajn Hyundai vozila.
Tako je na posljednjem održanom izboru Automobil godine u Kanadi, 2012 Canadian Car of the Year, Hyundai osvojio čak četiri značajna priznanja i to za "najbolji novi mali automobil do 21.000 dolara", gdje je pobjedio Hyundai Accent, "najbolji novi mali automobil iznad 21.000 dolara" kojim je proglašena Hyundai Elantra, "najbolji novi sportski automobil do 50.000 dolara" je prema ovom izboru Hyundai Veloster, dok je i nagrada "Urban Car of the Year 2012" također pripala Hyundai Velosteru.

Četiri velika priznanja, od kojih je posebno važno ono za Veloster kao „Urban Car of the Year 2012“, pokazuju da je ovogodišnji izbog za kanadski Automobil godine u potpunosti protekao u znaku Hyundai-a, inače najbrže rastuće automobilske marke u svijetu danas.

Specijalizovani žiri, koji čini 70 automobilskih novinara iz cijele Kanade, prema detaljnim i opsežnim testiranjima napravio je izbor u konkurenciji od 57 novih automobila za 2012. godinu, a koji su se kandidirali za nagrade u 11 kategorija. Inače, priznanja udruženja kanadskih novinara (Automobile Journalisten Association of Canada) smatraju se najprestižnijim u Kanadi.