Na BH tržištu od 13.09.2011.
0

FOTO / Pristižu nagrade za novu Hyundai Elantru

Sarajevo-x.com
Uz rast prodaje na najvećim svjetskim tržištima Hyundai bilježi konstantni rast i kada je u pitanju zadovoljstvo kupaca. Hyundai sve češće dobiva prestižne nagrade kada je zadovoljstvo kupaca u pitanju.

Posljednje takvo priznanje stiglo je od čuvene istraživačke agencije „Autopacific“ koja je novu Hyundai Elantru proglasila „Idealnim automobilom“ u kompakt klasi (IVA - Ideal Vehicle Award).

Prema opsežnom istraživanju agencije i ukupnim rezultatima Hyundai Elantra je ostvarila mnogo bolje rezultate u jakoj konkurenciji gdje su između ostaloga bili Ford Focus, Mazda 3, Chevrolet Cruze, Volkswagen Jetta i drugi. Istraživanja između ostaloga uključuju ocjene za vanjski i unutrašnji izgled, prostranost kabine, udobnost sjedišta, vozačevu preglednost, dizajn i kvalitet unutrašnjosti, snagu motora, veličinu prtljažnika, pouzdanost guma i točkova i svakako zadovoljstvo kupaca, odnosno vlasnika vozila.

AutoPacific-ovo priznanje za idealno vozilo je bazirano na preko 70.000 istraživanja koja su popunili vlasnici njihovih novih automobila i malih kamiona u SAD-u u prvoj polovini 2011. godine. IVA mjeri odnos između vlasnikovih očekivanja i onoga što realno nudi proizvođač, kvantitativno određujući koliko je blizu vozilo tim očekivanjima. Da bi odabrali pobjednika, vlasnici su ocjenjivali svoje nove automobile ili kamione koliko su blizu „idealnom“ u 15 različitih kategorija, a vozila za koja su kupci rekli da bi promjenili najmanje su smatrana „najidealnijim“.

Peta generacija Hyundai Elantre, koja bilježi veliki uspjeh na tržištu SAD i na istočnim tržištima, dolazi na BH tržište 13.09.2001. Kao što je najavljeno, Hyundai Elantra je vozilo koje je zamišljeno da vodi, nikako slijedi standarde. Kupci širom svijeta su očigledno prepoznali sve prednosti koje nudi nova Elantra. Kao i svi drugi Hyundai modeli, i Hyundai Elantra dolazi uz besplatnu petogodišnju brigu. Više detalja, kao i cijene biće poznato uskoro.