Šesti Hyundai sa pet zvjezdica
0

Hyundai Veloster odličan na EuroNCAP-u

Sarajevo-x.com
Najnoviji Hyundai, model Veloster, osvojio je maksimalne ocjene za sigurnost (5 zvjezdica) od strane neovisne organizacije za ocjenjivanje sigurnosti automobila EuroNCAP. Prema pojedinačnim rezultatima, Hyundai Veloster jedan je od najsigurnijih vozila u segmentu.
Novi Hyundai Veloster, osvojio je maksimalne ocjene za sigurnost od strane nezavisne organizacije za ocjenjivanje sigurnosti automobila EuroNCAP. Prema pojedinačnim rezultatima, Hyundai Veloster jedan je od najsigurnijih vozila u segmentu.

Hyundai Veloster je šesti zaredom Hyundai model koji postiže najbolju ocjenu na ovom rigoroznom programu testiranja sigurnosti, a modeli prije Velostera koji su postigli identičan rezultat su: i40, ix20, i20, i30 i ix35.

Iako se radi o inovativnom pristupu samog dizajniranja automobila što podrazumjeva neka potpuno nova rješenja, poput jednih vrata sa vozačeve, a dvoja sa suvozačeve strane, na iznenađenje mnogih, Hyundai Veloster je osvojio maksimalne ocjene što predstavlja novu potvrdu nastojanja dizajnera Hyundai tima da u svakom slučaju na prvo mjesto postave sigurnost vozila odnosno putnika i pješaka.

Pojedinačno, Hyundai Veloster je dobio najveće ocjene u segmentu za zaštitu odraslih od čak 96%. Zaštita djece bilo da se radi o dobi od 18 mjeseci ili tri godine je takođe na zavidnom nivou i iznosi 89%. Ostali segmenti koji se testiraju takođe pokazuju odlične ocjene za Veloster.

Hyundai Veloster na BH tržištu je predstavljen u septembru, pa iako je riječ o modelu koji nije predviđen kao nosilac prodaje iz Hyundaija ističu da trenutno vlada zavidan interes kupaca za ovaj model.