|

Hyundai ix20 uzorno siguran

Hyundai ix20 uzorno siguran
0
S
Sarajevo-x.com
28.2.2011. u 14:15
0
komentara
0

dijeljenja
Hyundai ix20 uzorno siguran
Hyundaijev novi monovolumen iz B segmenta ix20 ocijenjen je maksimalnom ocjenom od 5 zvjezdica od strane nezavisne organizacije za ocjenjivanje sigurnosti automobila Euro NCAP. Ovaj rezultat čini ix20 jednim od najsigurnijih vozila u svom segmentu.
Hyundai ix20 je četvrti model ovog proizvođača koji je postigao najbolju ocjenu na ovom rigoroznom programu testiranja sigurnosti, a modeli prije njega koji su postigli identičan rezultat su i20 iz supermini segmenta, i30 i SUV model ix35.

Hyundai ix20 je dobio najvišu ocjenu od 85%, od svih testiranih vozila u svom
segmentu u kategoriji “zaštita djece”, kako 18-mjesečne, tako i 3-godišnjaka. U kategorijama “zaštita odraslih” i “zaštita pješaka”, ostvaren je rezultat od 89% odnosno 64%.

U kategoriji “sigurnosni sistemi”, ostvarivanju rezultata od 71% pomogla je prisutnost ESP-a i podsjetnika za vezivanje pojaseva. Hyundaijev temeljiti sigurnosni pristup donio je maksimalan broj poena i u kategoriji “bočni udar u prepreku” kao i izvanredna zaštita protiv trzajne ozljede vrata u slučajevima udaraca od pozadi.

Od početka prodaje u Evropi u novembru 2010. godine, ix20 postao je iznimno popularan sa 32.000 narudžbi do kraja prošlog mjeseca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.