Dio velikih planova
12

Honda NSX dobija električnog nasljednika

D. B.
Preporođeni superautomobil Honda NSX imat će električni pogon i predvodit će planove japanske kompanije koji se odnose na globalnu elektrifikaciju.

NSX se definitivno vraća kao flagship ponude od 30 električnih vozila koja će Honda plasirati na tržište u sklopu svoje ambiciozne strategije elektrifikacije vrijedne oko 58 milijardi eura.

Budžet je namijenjen razvoju hidrogenskog pogona i zamjenjivih baterija, a oko 36 milijardi eura je rezervisano za elektrifikaciju i softverske tehnologije.

Honda je otkrila prve detalje o svom brzom globalnom uvođenju elektrilnih vozila u periodu do 2030. godine, a najveća vijest je to što ćemo vidjeti potpuno električnog nasljednika superautomobila NSX te novi flagship grand tourer.

Honda NSX je trenutno u svojoj trećoj generaciji, a njen V6 motor s hibridnom tehnologijom isporučuje 573 KS. Proizvodnja ovog modela će biti završena krajem godine, ali nove informacije su prva zvanična potvrda da Honda planira ostati u segmentu superautobila dok transformiše svoj biznis.