auto
14

Glamoč 2013: Prvenstvo BiH u utrkama ubrzanja na 402 metra

Klix.ba
Na glamočkoj pisti u subotu i nedjelju održat će se druga ovogodišnja utrka državnog šampionata međunarodnog Otvorenog prvenstva BiH u utrkama ubrzanja na 402 metra - "Glamoč 2013".

Inače, ova manifestacija održat će se na lokaciji glamočke piste (u sklopu starog vojnog objekta), koja se nalazi na magistralnom putu M15. Očekuje se dolazak brojnih takmičara iz BiH kao i iz regije koji će se na stazi utrkivati za bodove .

U subotu će se održati druga ovogodišnja utrka koja će se bodovati za domaće prevnstvo i otvoreno prvenstvo. Takmičari bez licenci moći će se natjecati u dvije amaterske klase A1 i A2.

Nedjelja je rezervisana za nadmetanje koje se ne boduje, ali na kojem mogu nastupiti svi koji posjeduju vozačku dozvolu i brz automobil.

Klasifikacija nedjeljom definirane su po proslogodišnjim pravilima sa klasama po vremenskom indeksu.

Pored utrka automobila u nedelju će se održati i Moto race i to u dvije kategorije, do i preko 750 ccm. U zavisnosti od interesovanja plan je da pista u Glamoču dugoročno postane jedna od stalnih lokacija u državnom šampionatu i otvorenom prvenstvu BiH. Zbog toga je ulaz besplatan.

SRCS i 402.ba kao organizator garancija su kvalitete takmičenja. Utrke pod organizacijom ova dva tima su jedine utrke u BiH na kojima publika može uživati u vožnjma najbržih takmičara iz regije, vidjeti automobile sa skoro preko 1000 konjskih snaga i mnoštvom drugih zanimljivih sadržaja.