{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ferrari 458 Spider zaplijenjen od mafijaša pretvoren u policijski automobil

12.6.2018. u 11:36
95
7
Ferrari 458 Spider zaplijenjen od mafijaša pretvoren u policijski automobil
95
 
Ako se budete kretali ulicama Milana u Italiji i pri tome primijetite nesvakidašnji policijski automobil, to je vjerovatno Ferrari 458 Spider.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Radi se o automobilu koji je nekada pripadao članu mafije, a koji sada služi policiji. Skupocjeni Ferrari se ne koristi za svakodnevne policijske poslove, nego za edukaciju djece o tome da se kriminal ne isplati.

Talijanska vlada je zaplijenila Ferrari 458 Spider u sklopu primjene zakona protiv mafije. Njegov prethodni vlasnik je osuđen zbog kriminala, a automobil je vlada poklonila policiji u Milanu.

Policija je napravila manje modifikacije dovoljne tek da se civilni Ferrari pretvori u policijski automobil. Automobil je bio u potpunosti bijele boje, a naknadno su mu dodane policijske boje i naljepnice. Također, ugrađena su policijska svjetla i blinkeri. U unutrašnjosti su promjene male, jer su dodani policijski radio i dugmad za aktiviranje svjetala i sirena. Mjesta za kriminalce naravno nema.

Milanska policija ne planira zauvijek zadržati Ferrari, koristi ga samo za edukacijske događaje, a u narednom periodu će ga prodati na aukciji i novac pokloniti žrtvama mafijaških zločina.

Policijski superautomobili nisu ništa novo, jer ih policija zapljenjuje ili dobija na poklon od proizvođača. Lamborghini je poklonio Huracan talijanskoj policiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: