Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veće budalaštine od toga skoro da nije bilo, za sve su kriva lobiranja zelenih - ekološki osvještenih, a životno izgubljenih osoba. Auta na baterije mogu biti samo kao dječije igračke.
Ti podsjecas na one koji su mislili da parna masina nikad nece zamijeniti konje.
@Tananariva Električna auta trenutno nemaju skoro nikakvih prednosti i vjerovatno ih neće ni imati (da ti ne nabrajam, sve se može naći na netu). Alternativa gorivu još uvijek nije pronađena, a baterije to nisu sigurno. Gretu i ostale neuke poluautistične zagovornike ovakvih ideja tzv "zelene" treba što dalje maknuti od centara odlučivanja.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Mene samo zanima kako izgleda el auto staro 8god ili vise stanje baterije domet itd nebitno koji je brend u pitanju, mislim da je to jedna velika ubleha.
A jos niti jedan od ovih el automobila nemoze preci barem 350km na jedno punjenje kad je nov. Zimi da i ne govorim. Ova auta su samo za gradsku voznju nista vise.
350km sam mislio na autoputu pri brzini 130-140km/sat
Skandinavci muku muce zimi sa e automobilima a mnogo ih i kupuju, evropa ih ima strasno puno i onda dode Kinez i po*ebe konce Evropljanima, odma je kriza i problem a do dolaska Kineza nije bilo problema.Nije mi jasno zasto Benzin - Hybrid nije zazivio i mislim da je ponajbolja varijanta!
Odličan članak, jer mi kao stručnjaci sa velikim iskustvom u ovoj oblasti, možemo dati i praviti ovakve analize. Dok se u EU u selima prave svakodnevno punjaci, pravi super brzi DC, kod nas članak kako smo u BIH dobili drugi "super brzi" od 100kW...
Odličan članak, jer mi kao stručnjaci sa velikim iskustvom u ovoj oblasti, možemo dati i praviti ovakve analize. Dok se u EU u selima prave svakodnevno punjaci, pravi super brzi DC, kod nas članak kako smo u BIH dobili drugi "super brzi" od 100kW...
Što u nekoj zemlji ima manje električnih automobila to ljudi više pljuju po njima
Pa nikada nisu ni imali buducnost samo sto su nam ispirali mozak sa tim kao i sa nekim gorivima koji ce zamjeniti naftu i solarnim panelima koji proizvode dovoljno struje
Zaustavite ratove, oni su najveci zagadjivaci.
Ja imam el auto,svako punjenje mu pada domet za 20km a ne mogu da ga prodam .
Haj ne kaki. Ako mu je domet bio 500 km već poslije 25 punjenja bi mu morao mijenjati bateriju
naravno da odustaju kad kasne za kinezima barem 5 godina, a s obzirom da su kinezi na punom gasu, do 2030 kasnit ce i 10 realno ko je vidio uzivo BYD seal npr, auto je fantasticno
da mi je auto da se ne kvari
Električni automobili imaju vrlo malo dijelova koji se kvare
EL auta i GPT4 ce uskoro poceti dominirat svim sferama.Majstori ucite ohmov zakon,Kirkohofa pravila.. i Udicity kurseve, trebat ce vam.
Imaju kinezi odgovor i na nedostatak punionica. Evropa ce u rat prema istoku da razvali dominaciju a Izrael treba razvaliti novi kineski put svile preko Irana.
kinezi proizvode jeftino jer radnici tamo rade za kikiriki tu je razlika.
Elektricna auta su extra koncept, ali kad skontas da najveci dio elektricne energije proizvodimo iz termo elektrana malo se gubi smisao, barem sto se tice CO2
i za rafinerije naftenajveći dio struje dolazi iz TE a rafinerije su obično najveći potrošači struje u državi. kako to niko ne spominje?
Nazalost, mislim da je jedina sansa da se zaustavi ubrzano globalno zagrijavanje veliki skok u razvoju Carbon capture tehnologija. Izbacivanje gasa i nafte se sigunrno nece desiti. u najbolje slucaju ce se malo smanjiti do 2050. Ugalj mozda bude izbacen u proizvodnji el. energije, ali opet ce se morati koristiti za proizvodnju celika, posto su alternative previse skupe. Trebalo se o ovom svemu razmisljati dosta ranije. Ne moze se za 34 godine svijet promijeniti iz korjena.