{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


E-car nagrada za predsjednika uprave Audi AG

S
22.7.2011. u 14:07
0
2
E-car nagrada za predsjednika uprave Audi AG
0
Rupert Stadler, predsjedavajući Uprave Audi AG, dobio je e-car nagradu kao "Ličnost godine". Žiri je nagradio Stadlera za cilj, da Audi do 2020.godine učini vodećim proizvođačem elektro-automobila. U kategoriji "konceptni automobil" čitaoci stručnog časopisa "Auto Test" su osim toga odabarali Audi A1 e-tron na drugom mjestu.

"Ova nagrada je za sve Audi-saradnike i mene velika čast", kaže Stadler.

"Tema elektromobilnost ima za Audi najviši prioritet. Mi sa velikom ambicijom pratimo naše ciljeve kao što je vodeća imidž-pozicija u premium segmentu", kaže Stadler dalje. Strateški put u pravcu elektromobilnosti je kod Audi-a opisan sa konsekventnim hibridiziranjem i Audi R8 e-tron malom serijom, koja starta 2012.

Izvršni urednik "Auto Test" redakcije Olaf Schilling uručio je Stadleru nagradu u Ingolstadtu. Stručni časopis dodjeljuje u ovoj godini drugi put e-car nagradu, koja se dodjeljuje u četiri kategorije na temu elektromobilnosti.

Dalji uspjeh Audi bilježi u kategoriji "konceptni automobil". Audi A1 e-tron ovdje zauzima drugo mjesto, i to sa 11.412 glasova čitalaca. I Audi e-tron porodica raste dalje. Nakon prezentacije Audi e-tron Spyder-a prošle jeseni u Parizu, Audi je u aprilu pokazao Audi A3 e-tron koncept na sajmu u Šangaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: