Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da bogdom hoce Kinezi da preuzmu svijet. Evropa i Zapad su radjaju debile, neradnike i razmazeni smo do bola. Sve nas je manje i sve smo gori svaki dan...
Zašto im uvoze carine? Ja svaki mjesec na Klixu čitam da je super što Lidl dolazi u BiH, da je konkurencija dobra i da će tako doći do sniženja cijena. Tom bosanskom logikom bi EU trebala pustit Kineze da uđu bez carine, prodaju BYD po cijeni od 30 000€ pa VW ne bi više koštao 45 000€ već 30 000€ što bi bilo super za građane EU..
pa da. rad = rat
Super, 2000 Km, ali kad to prodaš Karl Heinzu on to očekuje da dobije, nećeš ga moći ušutkati kao što davite svoje građane kad se kanta krene raspadati u isporuči 1982, a ne 2000 km. A sa skroz druge strane nedostatak servisne mreže i rezervninih dijelova ih čini teškim za osigurati, kome trebaju te kante
Auta su im sve bolja i uskoro ce potisnuti preskupe evropske marke automobila
Hybridna vozila nemaju buducnost , treba samo vidjeti zasto VW nema ni jednog u ponudi i zasto u Norveskoj se prodaje samo 10% hybrida , dok elektricni cine 82% , a benzin i dizel 8%….
Kina subvencionira njihove marke automobila. Npr. za BYD Kina proizvođaču daje 37000 eura po automobilu. A kada to prestane raditi? Onda će BYD koštati kao VW ili Mercedes.
Znači treba kupiti prije nego što prestanu subvencionirati
I eu daje stimulacije pa optuzuju kinu za isto. Stari EU preprodavci magle i lažovi
i trebaju vratit monopolistima
Pitanje je vremena kada ce pregaziti sve Kinezi. Licemjerno zapad pokušava visokim nametima da to spriječi ali kasno je, trebali su prije 20 godina da predvide ovo. Dali su im tehnologiju u ruke, oni iskopirali i sada usavršavaju i ljudi ce, naravno, kupovati auta jeftinija a iste kvalitete. Jos nece biti varanja kao VW sto radi decenijama.
A ti onda radi za kinesku platu
kina i kvalitet 🤣
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mnoge Europske osiguravajuće kuće neće ili su podignuti cijene osiguranja. Jako teško je za rezervne dijelove.
Kinezi ako hoće, samo mogu prestati slati medikamente i ostali će dio zemalja izumrijeti. To se desi kad je u svemu profit na prvom mjestu.
Chinaaa number 1.