auto
16

Citroenov brend DS u Pariz stiže kao zasebna marka

Klix.ba
Francuska marka rođena u Parizu, marka DS s ponosom se prvi put predstavlja na Pariškom salonu automobile, koji će svoja vrata otvoriti za nekoliko sedmica. Službeno kreirana 1. juna ove godine, marka DS potvrđuje svoju ambiciju, a to je da omogući francuskoj automobilskoj industriji obnovu visoke klase. DS će na sajmu predstaviti koncepte koji dočaravaju budućnost marke: Divine DS i DS 3 Ines De La Fressange Paris. Izložit će i svoje najnovije modele DS 3 i DS 3 Cabrio s novim svjetlosnim potpisom, a predstaviti će i nove internetske usluge.

Na Pariškom će salonu automobila neosporne zvijezde njezinog izložbenog prostora biti dva konceptna automobila koji su ovog mjeseca predstavljeni medijima.

Prvi je Divine DS, manifest stila i pravi primjer srži marke DS i njezine budućnosti. Odlikuje se kompaktnom siluetom s četirima vratima snažnog i uglađenog stila, istaknutog snažnim grafičkim potpisima. Osim vanjskog stila, DIVINE DS predstavlja potpuno neviđenu unutrašnjost čije uređenje i obrada utjelovljuju posvemašnju avangardnost i otmjenost DS. Za taj konceptni automobil stilski su timovi dali maha svojoj kreativnosti pa su predstavili novi koncept "Hiperpersonalizacije" koji označava tri tipa zamjenjivih unutarnjih obloga, od kojih svaki ima snažnu i jedinstvenu osobnost. Taj koncept proizlazi iz želje marke DS da kupcima ponudi automobile koji su potpun odraz njihove osobnosti.

Koncept DS 3 INES DE LA FRESSANGE PARIS, iznimno elegantan, profinjen i moderan automobil. Kao rezultat rada dizajnerskog centra DS i Ines de la Fressange Paris, taj konceptni automobil ima razrađen stil za profinjenu parižanku, koji je istodobno odvažan i neovisan. Odjeven je u sjajnu plavu boju Encre, s krovom crne boje Onyx i novim 17-inčnim naplatcima s dijamantnim efektom Aphrodite. Taj automobil ima novi svjetlosni potpis DS 3, a ističe se i kućištima retrovizora crvene boje „Rouge Ines” i brojnim personaliziranim elementima. Nije zanemarena ni unutrašnjost, koja se osobito ističe sjedalima od zrnate kože plave boje Granit s bijelim šavovima, a i armaturnom pločom boje „Rouge Ines”. To je koncept nedvojbenog stila koji utjelovljuje pariški šik i mogućnost personalizacije DS 3.

Pored ova dva konceptna automobila koji najavljuju budućnost marke DS, posjetitelji će moći uroniti u svijet marke DS, ponovno otkriti automobile koji joj danas donose uspjeh te otkriti najnovija dostignuća poput novih internetskih usluga funkcije DS CONNECT.

Bit će predstavljene sljedeće funkcije:

  • Scan MyDS, aplikacija za pametni telefon koja olakšava upotrebu vozila vizualnim prepoznavanjem;
  • DS Connect Box, koji pametnom telefonu na daljinu prenosi podatke o korištenju vozila. DS Connect Box nudi i sigurnost jer omogućava lokalizirane hitne pozive i pozive za pomoć na cesti.

Međunarodni salon automobila u Parizu za širu će javnost biti otvoren od subote 4. oktobra 2014. DS svoj izložbeni prostor ima u paviljonu 1 (C320).