auto
0

Citroen proizveo 300.000 modela DS 3 u Francuskoj

Klix.ba
Tristo hiljada broj je proizvedenih limuzina DS 3 u fabrici u Poissyju u Francuskoj. Tako je s proizvodne trake izašao 300.000. primjerak DS 3 biserne crne boje "Noir Perla Nera". Riječ je o modelu koji krasi novi svjetlosni potpis Xénon Full LED, predstavljenom prije nekoliko sedmica.

Tristohiljaditi primjerak modela DS 3 dokazuje uspjeh tog automobila koji kupce prvenstveno zavodi svojim jedinstvenim stilom, brojnim mogućnostima personalizacije, bogatstvom tehnoloških rješenja i voznim osobinama.

DS 3, prvi model DS predstavljen tržištu, uzburkao je duhove javnosti, a jednako tako i proizvodne procese. Naime, DS 3 se nudi s bogatom lepezom mogućnosti personalizacije, u dvobojnoj verziji ili u personaliziranoj verziji koja kombinuje boje i ukrasne elemente. Bio je to pravi industrijski pothvat od samog početka proizvodnje tog modela zbog uvođenja personalizacije u srce proizvodnog procesa.

Dokaz uspješnosti pothvata vidi se upravo danas kad tristohiljaditi DS 3 s oznakom "Garantovano francusko porijeklo" izlazi s proizvodne trake u Poissyju!

DS 3 nastavlja s novitetima, pa se tako 300.000. proizvedeni primjerak ističe novim svjetlosnim potpisom otkrivenim prošlog mjeseca. Potpis je dobiven novim svjetlima koja prvi put u svijetu sjedinjuju LED i ksenonsku tehnologiju s novim pokazivačima smjera stepenovanog paljenja, što je inovacija koja čuva stil modela DS 3, donoseći mu jedinstven i tehnološki napredan pogled.