Ekstremno modificiran
5

Brutalni Bentley Continental GT3 Pikes Peak spreman za novi rekord

D. B.
Kompanija Bentley se priprema za obaranje još jednog rekorda na utrci Pikes Peak, a za tu misiju je pripremila ekstremno modificirani trkaći Continental GT3.

U Bentleyju vole godišnju utrku Pikes Peak International Hill Climb, a koliko se trude pokazuju rekordi za najbrži SUV i najbrži produkcijski automobil. Ove godine je cilj ostvariti "Time Attack 1" rekord, što je kategorija za "modificirane i specijalizirane automobile s pogonom na dva i četiri točka koji su bazirani na produkcijskim modelima".

Naravno, Bentley se dobro pripremio, a "projektil" kojim namjerava "skinuti" postojeći rekord koji je prošle godine postavio David Donner u Porscheu 911 GT2 RS Clubsport s vremenom 9:36.559 stiže u obliku brutalnog Bentleyja Continental GT3 Pikes Peak. Modificirani trkaći GT3 automobil će voziti legenda Pikes Peaka Rhys Millen na 99. godišnjoj PHIHC utrci u junu.

Najekstremija verzija Continentala GT, odnosno bilo kojeg Bentleyjevog automobila ikada, posjeduje najveći stražnji spojler koji je postavljen na jedan Bentley, a tu su i ostala brojna aerodinamička poboljšanja specijalno razvijena za brdsku utrku. Poradilo se i na GT-ovom 4,0-litarskom motoru s turbopunjačem koji sada koristi biogorivo.

"Ovaj prvi korak označava početak dužeg programa u kojem će se istražiti biogoriva i e-goriva te njihov potencijal za održivo korištenje", saopćeno je iz Bentleyja.

Kompanija će nuditi hibridne verzije svih svojih modela od 2023. godine, a od 2030. se fokusira samo na električne automobile.