Još više prostora
1

Bentley predstavio Bentaygu s povećanim međuosovinskim rastojanjem

E. L.
Zbog dodatnih 180 milimetara između osovina profitirat će putnici na zadnjim sjedištima Bentleyevog ultraluksuznog SUV-a.

Međuosovinsko rastojanje Bentayge EWB (Extended Wheelbase) iznosi 3.175 milimetara, a s adekvatno povećanim vratima iza kojih se kriju višestruko podesiva sjedišta u drugom redu ukupna dužina Bentleyevog ultraluksuznog SUV-a iznosi 5,32 metara.

Već poslovično, Bentley kupcima nudi milijardu kombinacija za personalizaciju karoserije/kabine, a među detaljima koji verziju EWB odvajaju od ostatka Bentaygi su posebne 22-inčne aluminijske felge i drugačije dizajnirana maska hladnjaka.

Produženu Bentaygu pokreće 4-litarski V8 motor koji uz asistenciju dva turbopunjača razvija 550 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine (AWD) zadužen 8-stepeni automatski mjenjač.

Sve zajedno dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi i 290 km/h, a u Bentleyu za sada ne spominju Bentaygu EWB koju će pokretati još snažniji 6-litarski W12 motor. Prve isporuke kupcima planirane su u četvrtom kvartalu.