Luksuz bez granica
9

Bentley počeo proizvoditi Flying Spur nove generacije

E. L.
Uz prigodnu svečanost u Bentleyju su obilježili početak proizvodnje nove generacije svog ultraluksuznog modela Flying Spur.

Nedavno predstavljen Flying Spur nove generacije pokreće 6-litarski W12 motor koji uz podršku dva turbopunjača na obje osovine isporučuje 635 konjskih snaga i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, a četiri mjeseca nakon premijernog predstavljanja u Bentleyju su počeli proizvoditi jedan od najvažnijih modela u svojoj aktuelnoj ponudi.

"Leteću mamuzu" dugu 5,31 metar, koja je u fazama različitih testiranja prevalila više od 1,6 miliona kilometara, ručno će sastavljati oko 200 specijalista raspoređenih u 84 proizvodna odjela tvornice u gradiću Crewe koji je smješten dvjestotinjak kilometara sjeverno od Londona, a bogataši širom svijeta u svoje će automobile (koji od 0 do 100 km/h stižu za 3,8 sekundi i razvijaju 333 km/h) sjesti početkom naredne godine.

U prvih 12 mjeseci proizvodnje Bentley će Flying Spur nuditi s dodatnom oznakom First Edition, a uz već najavljenu verziju koju će pokretati više od 700 konjskih snaga u slavnoj britanskoj kompaniji spominju i hibridnu "plug-in" kombinaciju.