Model za 2023. godinu
10

Bentley Bentayga Hybrid sada ima više snage, veći domet i nova dva paketa opreme

D. B.
Bentley je predstavio poboljšanu verziju modela Bentayga Hybrid za 2023. godinu.

Unaprijeđeni hibridni SUV iz Crewea je dobio više snage, veći električni domet i dva nova paketa opreme koja su preuzeta od modela bez hibridne tehnologije.

Ispod haube se nalazi isti 3,0-litarski V6 motor s hibridnom tehnologijom u kombinaciji s električnim motorom snage 100 kW, baš kao i prošle godine. Ipak, razlika je u bateriji, jer Bentayga Hybrid sada ima bateriju kapaciteta 18 Kwh umjesto 13 kWh, a time je električni domet pvećan sa 40 na 43 km.

Također, došlo je do povećanja snage od 6 posto, tako da pogonski sklop sada isporučuje 456 umjesto 443 KS.

Bentayga Hybrid u ponudi ima još dva paketa opreme za modelsku 2023. godinu, a to su S i Azure. Hybrid S donosi agresivniji izgled i performanse, ovjes je krući, kontrola prijanjanja podešena agresivnije u Sport modu, a tu je i novi izduvni sistem koji proizvodi "dublji" zvuk. Standardni Blackline paket umjesto hromiranih detalja eksterijera ima sjajne crne.

Bentayga Hybrid Azure podrazumijeva više luksuza, standardan je paket Front Seat Comfort koji omogućava 22 načina elektronskog podešavanja prednjih sjedišta, a posjeduje opciju grijanja i hlađenja. Kožu krase šavovi u obliku dijamanta. Kupci mogu birati između 15 boja kože i tri voje drvenih detalja.

Oba paketa opreme će biti dostupna kada model za 2023. godinu stigne u salone. Cijene još uvijek nisu objavljene.