Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema boljeg đipa od Toyote.
https://youtu.be/KQwCgHDt6HI
Stelvio Quadrifoglio dolazi sa Alfa Chassis Domain Control sustavom (poznatim i kao CDC), Alfa Active Torque Vectoring diferencijalom, Alfa Link ovjesom, Alfa Active Suspension sustavom koji omogućava aktivnu kontrolu ovjesa i amortizera, te IBS sustavom kočenja, punog naziva Integrated Brake System.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio pogonjen je moćnim 2.9 V6 biturbo benzinskim motorom sa 510ks na 6500 okretaja i 600Nm okretnog momenta na 2500 okretaja. Sportski SUV dostiže 283km/h i stotku za 3.9 sekundi. Motor je u suradnji sa Q4 pogonom na četiri kotača i osambrzinskim automatskim mjenjačem AT8 koji u Race načinu rada mijenja stupnjeve za samo 150 milisekundi.
Ovaj Hilux sa serijskim modelom dijeli samo ime, da se ne lažemo. :-)
@traveller , tacno tako :) mislim da se takmici i peugeot 3008, koji takodje ne.a mnogo toga zajednickog sa serijskim modelom haha