Druga strana priče
0

Vučićev saradnik: Predsjednik sišao bez osiguranja, Jeremić pokazao kakva je kukavica

G. M.
Predstavnici Narodne stranke nakon incidenta (Screenshot: Youtube)
Predstavnici Narodne stranke nakon incidenta (Screenshot: Youtube)
Član Predsjedništva SNS-a Miloš Vučević izjavio je da su predstavnici Narodne stranke, predvođeni Vukom Jeremićem, danas došli u Predsjedništvo da "izvedu marketinški manevar sa namjerom da ‘linčuju’ predsjednika Srbije Aleksandra Vučića" ali da su "još jednom pokazali kakve su kukavice".
Vučević je u saopćenju naveo da "junaci komedije", Jeremić i njegovi saradnici, "nisu očekivali da će predsjednik Vučić sam i bez osiguranja izaći pred njih i da će ih totalno detonirati".

Dodao je da se Jeremić i njegova grupa na "svojim medijima junače, prijete i lažu o predsjedniku i njegovoj porodici, a da su počeli da zapomažu i tresu se od straha kada im je Vučić izašao na crtu" kako kaže, "čistim obrazom na sav glib kojim su oni namazani".

Kako navodi, "bili su paralisani od straha kada im se pred očima pojavio predsjednik Srbije" zbog kojeg je, ističe Vučević, "danas ponosno reći ko si i odakle si".

Vučević je naveo da Jeremić i saradnici "nisu odgovorili Vučiću ni na jedno pitanje o tome kako su se bogatili dok su bili na vlasti i u kakvom su stanju ostavili zemlju".

"Srbija ide bez stajanja. Bravo za našeg predsjednika Aleksandra Vučića'", poručio je Vučić, a prenijeli su beogradski mediji.

Podsjetimo, Jeremić i rukovodioci te stranke Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić pojavili su se danas u Predsjedništvu Srbije nakon što ih je predsjednik Aleksandar Vučić jučer javno pozvao na tučnjavu.

Vučić je ranije pozvao članove stranke "da dođu i da ga pokušaju linčovati" te je poručio da će on sam izaći nakraj s njima petoricom.

"Pozvao me je predsjednik države na tučnjavu. Došao sam u Predsjedništvo da ga pitam da li je normalan. Sišao je s obezbjeđenjem, vidno rastrojen, unosio mi se u lice, psovao i vrijeđao. Pozvao sam ga da izađemo napolje, nije smio. Onda sam mu predložio TV duel, odbio je. Kukavica", rekao je Jeremić nakon izlaska iz zgrade Predsjedništva Srbije.