Rekonstrukcija u toku
99

Vodena bujica oštetila skelu ispod mosta "Festina Lente" u Sarajevu

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Vodostaj rijeke Miljacke u Sarajevu je porastao uslijed obilnijih padavina proteklih dana, što je dovelo do oštećenja skele koja je postavljena zbog radova na rekonstrukciji mosta "Festina Lente".
Kako se može vidjeti na fotografijama drveni dio skele u potpunosti je potopljen, dok su primjetna i oštećenja na nosivim metalnim dijelovima. Radnici su već na terenu i saniraju oštećenja.

Podsjećamo, radovi na rekonstrukciji mosta "Festina Lente" koji spaja dvije obale Miljacke, odnosno Akademiju likovnih umjetnosti sa Ulicom Radićeva, počeli su 1. augusta.

Radove izvodi građevinska firma "Dinalsa" d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana za najpovoljnijeg izvođača radova.

Projekat rekonstrukcije mosta "Festina Lente" u cijelosti finansira Općina Centar koja je u budžetu za ovu namjenu obezbijedila 400.864 KM.

Za nadzor projekta je zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo, dok je glavni projekat rekonstrukcije mosta izradila projektantska firma "TZI –Inžinjering" d.o.o. Sarajevo.